ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ | ΒΑΘΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ!

 



https://www.efsyn.gr/nisides/306297_i-zimia-ehei-ginei-alla-mporei-na-anatrapei


Η ζημιά έχει γίνει αλλά μπορεί να ανατραπεί


Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι φωτιές στη Σιβηρία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ κ.λπ., τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη, θα πολλαπλασιαστούν δραματικά το επόμενο χρονικό διάστημα και θα γίνονται ακόμα πιο ακραία και επικίνδυνα. Η αιτία είναι πως η κλιματική αλλαγή έχει φτάσει μέχρι τον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού, ο οποίος επηρεάζει το παγκόσμιο οικοσύστημα. Μάλιστα, την περίοδο 2011- 2018, βρέθηκε ελάττωση της συγκέντρωσης του διαλυμένου οξυγόνου στα βαθιά νερά.




«Οι αλλαγές που συντελούνται στον Ειρηνικό Ωκεανό επηρεάζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, που με τη σειρά του επηρεάζει το κλίμα της Ευρώπης και τους μουσώνες στην Ινδία. Η κλιματική ισορροπία που υπήρχε σε προβιομηχανικό επίπεδο έχει πλέον ανατραπεί. Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα πρόσφατα έφτασε τα 420 ppm από 280 που ήταν τα φυσιολογικά επίπεδα. Αν μάλιστα δεν υπήρχε η ευεργετική επίδραση των ωκεανών, οι οποίοι απορροφούν ένα 25% - 30% του παραγόμενου διοξειδίου του άνθρακα, η κατάσταση θα είχε ήδη εκτραπεί», τονίζει ο κ. Τσελεπίδης. Πιστεύει, όμως, πως δεν έχει συντελεστεί η ανεπίστρεπτη κλιματική εκτροπή και πως, αν ληφθούν δραστικά πολιτικά μέτρα, η κατάσταση μπορεί σταδιακά να ελεγχθεί.




Την περίοδο 2011-2018, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της ροής οργανικής ύλης, της συσσώρευσης οργανικών συσσωμάτων και αύξηση της κατανάλωσης οξυγόνου από μέρους των βιοκοινοτήτων του πυθμένα. Βρέθηκε επίσης σημαντική ελάττωση της συγκέντρωσης του διαλυμένου οξυγόνου στα βαθιά νερά. Η ελάττωση αυτή μπορεί να προκλήθηκε είτε από επιβράδυνση της ωκεάνιας ανάδευσης και συνεπώς αερισμού των θαλάσσιων μαζών, είτε από αύξηση της βιολογικής κατανάλωσης του οξυγόνου. Σε κάθε περίπτωση, οι μεταβολές αυτές υποδηλώνουν ότι το οικοσύστημα του σταθμού Μόντερεϊ υπόκειται σε ισχυρές αλλαγές που συσχετίζονται με τις αλλαγές στις εκάστοτε επικρατούσες ατμοσφαιρικές συνθήκες.


Η ΕΠΑΦΗ ΣΑΣ:

Σχόλια

  1. Γιαυτους και αλλους παρεμφερεις λογους επιδιωκαι ο bil gates και οι συν αυτω την δραματικη μειση του παγκοσμιου πληθυσμου με καθε μεσον ! Και ενα τετοιο ειναι μαλλον και τα εμβολια που επιβαλλουν ηδη στον παγκοσμιο πληθυσμο! Και δεν ειναι μονο δικη μου αποψη αλλα αλλων πιο κατατοπισμενων και ειδικων απο μενα! 🧠🧠🧠Ο Κυριος μεθημων! 💥💥💥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ | Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL

FACILITY MANAGEMENT THINK TANK | Video.