ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ | INVEST

 



Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 18% των ελληνικών επιχειρήσεων έχει επενδύσει σε μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής, κάτι που όχι μόνο απέχει πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (45%), αλλά κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.




Στον αντίποδα βρίσκονται οι βορειοευρωπαϊκές χώρες και δη η Φινλανδία, όπου μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής λαμβάνει το 62% των επιχειρήσεων και η Ολλανδία, με το 58% των επιχειρήσεων να προχωράει σε σχετικές επενδύσεις.




Από την έρευνα της ΕΤΕπ προκύπτει ότι το 2020 μόλις 26% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα προχώρησε σε επενδύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, έναντι 47% που είναι ο μέσος κοινοτικός όρος. 




Λιγότερο από το 1/5 των επιχειρήσεων στην Ελλάδα (19%) έχει θέσει κλιματικούς στόχους, έναντι 41% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, ενώ χαμηλό είναι και το ποσοστό των επιχειρήσεων (17% έναντι 23% μέσος όρος στην Ε.Ε.) που έχουν προσωπικό αφοσιωμένο στο περιβάλλον.


Το πλήρες άρθρο, διαβάστε εδώ:



ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!

Η Washington Post και το περιοδικό της Οξφόρδης BiοScience δημοσιοποίησαν πρόσφατα μελέτη την οποία υπογράφουν 14.000 επιστήμονες από 188 χώρες, σύμφωνα με την οποία από τα 31 «ζωτικά» σημεία του πλανήτη που εξασθενούν, τα 18 βρίσκονται ήδη σε αρνητικά σημεία ρεκόρ: 


Διαβάστε το άρθρο, εδώ:




The new normal is here!


Until recently, the climate debate had given the public the impression that climate crisis would be a thing of 2060 or 2100. But it seems like climate change is already having a impact on weather, causing many extreme events globally. Can we say that heatwaves, wildfires, droughts and floods are quickly becoming the new normal? 



Η επαφή σας:

https://www.linkedin.com/in/chazapis/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ | Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL

FACILITY MANAGEMENT THINK TANK | Video.