FOODBAG EL

 



Ιωάννα Φωτιάδη

Δημοσιογράφος

H Ιωάννα Φωτιάδη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο και εισήχθη στη Φιλοσοφική Αθηνών (Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας). 


«O αρτοποιός ανεβάζει στην πλατφόρμα μας την προσφορά του, συγκεκριμένα προϊόντα με έκπτωση έως 70%, και ο χρήστης ενημερώνεται για τα διαθέσιμα αγαθά και το γεωγραφικό τους στίγμα», εξηγεί στην «Κ» ο 32χρονος Κωνσταντίνος Μαγκανιάρης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Foodbag

Η εφαρμογή, που μετράει μόλις πέντε μήνες ζωής, έχει στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, στην οποία η χώρα μας έχει εξαιρετικά «καλές» επιδόσεις. 

Συγκεκριμένα, οι πιο πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι κάθε Ελληνας παράγει κατά μέσον όρο 98,5 κιλά τροφικών αποβλήτων τον χρόνο, με συνέπεια η Ελλάδα να καταλαμβάνει την 4η χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση.




Ο Κώστας Μαγκανιάρης και η Λάουρα Κυριαζοπούλου, που από κοινού έστησαν την καινοτόμο πλατφόρμα, ζούσαν τα προηγούμενα χρόνια στη Σκωτία και στη Δανία αντίστοιχα. «Και στις δύο χώρες ο κόσμος κάνει σοβαρές προσπάθειες», τονίζει ο κ. Μαγκανιάρης. 

Οι δύο νέοι παλιννόστησαν λίγο πριν από την πανδημία και αποφάσισαν να δώσουν σάρκα και οστά στην ιδέα, αφενός, μέσω μιας ελληνικής εφαρμογής, αφετέρου, μέσω της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων. 

Στη χώρα μας δραστηριοποιείται ήδη η Τράπεζα Τροφίμων – Ιδρυμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, στην οποία εταιρείες τροφίμων προσφέρουν ελαττωματικά ή προϊόντα που πρόκειται να λήξουν σύντομα και εκείνη εν συνεχεία τα διανέμει σε φορείς που χρήζουν στήριξης. 

Στο ίδιο πεδίο κάνει έργο και το «Μπορούμε», το οποίο συνδέει την προσφορά φαγητού ή τροφίμων με τις ανάγκες κοινωφελών οργανισμών συντονίζοντας την παραλαβή.


Ολόκληρο το άρθρο, εδώ ... 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ | Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL

FACILITY MANAGEMENT THINK TANK | Video.