2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL


 





To read news update:






Η Τυποποιημένη Σύμβαση:

Η δημιουργία τυποποιημένων και απλοποιημένων συμβάσεων παρέχει ένα σαφές και διαφανές πλαίσιο διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμβαλλομένων μερών (ΜΜΕ και προμηθευτών τεχνολογίας) ως προς τις εγγυήσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μειώνοντας τον επενδυτικό κίνδυνο και ευνοώντας τη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

 









Η Ασφάλιση:

Το έργο προβλέπει την διάθεση, εκ μέρους ασφαλιστικού φορέα, ενός προϊόντος ασφάλισης του επενδυτικού κινδύνου, έναντι του προμηθευτή τεχνολογίας, σε περίπτωση αστοχίας του νέου εξοπλισμού να εξασφαλίσει το αναμενόμενο ενεργειακό όφελος. Το ασφαλιστικό προϊόν συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της ΜΜΕ και του προμηθευτή τεχνολογίας και μπορεί να συμβάλει στη μείωση του πιστωτικού κινδύνου.

 








Η Τεχνική αξιολόγηση & Επικύρωση:

Το έργο προβλέπει Τεχνική Αξιολόγηση και Επικύρωση από ανεξάρτητο φορέα, ώστε να αρθεί η ανασφάλεια από τον εκτιμώμενο κίνδυνο αστοχίας στην ενεργειακή απόδοση της νέας τεχνολογίας. Ο ανεξάρτητος φορέας αναλαμβάνει την αξιολόγηση της ικανότητας του έργου να εξασφαλίσει την προσδοκώμενη εξοικονόμηση ενέργειας, επαληθεύει την εγκατάσταση και τέλος αναλαμβάνει διαιτησία, αν απαιτηθεί.

 





Η Χρηματοδότηση:

Δημιουργία χρηματοδοτικής δομής μέσω της σύνδεσης υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα Ενεργειακής Αποδοτικότητας με χρήση του μηχανισμού:  Go Safe with ESI. Οι ΜΜΕ θα ωφεληθούν από την εξασφάλιση ανταγωνιστικών όρων χρηματοδότησης και κατάλληλων διαδικασιών αλλά και υποστήριξη στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Οι χρηματοδοτικοί φορείς θα ωφεληθούν από το μοντέλο ΕSI 2.0 μέσω της κινητοποίησης πράσινων χρηματοδοτικών προϊόντων, σε ευθυγράμμιση με το Ευρωπαϊκό Green Deal.

 




Οι Υποστηρικτικές δράσεις: 

Το έργο περιλαμβάνει υποστηρικτικές δράσεις, εκκινώντας από την ανάλυση της αγοράς και ακολουθούν δράσεις πληροφόρησης και προώθησης, ανάπτυξης δεξιοτήτων των κύριων εμπλεκόμενων μερών, και υποστήριξη στην πραγματοποίηση των πρώτων έργων Ενεργειακής Αποδοτικότητας με χρήση του μηχανισμού ‘Go Safe with ESI’.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα σύστημα διαχείρισης πληροφοριών (MIS) για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών (των Προμηθευτών Τεχνολογίας, του φορέα Αξιολόγησης, των Ασφαλιστικών Εταιρειών και των Χρηματοδοτικών φορέων).

 




Press here:

 


Press here:




























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ | Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

FACILITY MANAGEMENT THINK TANK | Video.