FACILITY MANAGEMENT THINK TANK | Video.

 



BSI Introduction ... 











(21/12/2023) READ OUR ARTICLE:




FACILITY MANAGEMENT THINK TANK

Μια πρόταση για δημιουργία δεξαμενής σκέψης.

 

Εισαγωγή

Η «υψηλή απόδοση» στην κατασκευή των κτιρίων είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για να περιγράψει αυτά που κάποτε θεωρούσαμε «πράσινα» κτίρια.

 

Παρά τη μεταβαλλόμενη γλώσσα που χρησιμοποιείται για την περιγραφή αυτών των εγκαταστάσεων - από έξυπνες σε πράσινες, σε βιώσιμες έως υψηλής απόδοσης - παραμένει συνεπές ότι τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό αυτών των κατασκευών βασίζονται κυρίως στα φυσικά χαρακτηριστικά του κτιρίου – την ενεργειακή και υδάτινη απόδοση, την υψηλή ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος, τη συντηρητική χρήση πόρων και τέλος εξωτερικές εμφανίσεις που δεν δημιουργούν αιχμές για το περιβάλλον.

Μόλις ενσωματωθούν αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, απαιτούν μια στρατηγική προσέγγιση για τις λειτουργίες και τη διατήρηση αυτών των τεχνολογικών εγκαταστάσεων καθώς και μια σημαντική δέσμευση για την ανάπτυξη των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του προσωπικού διαχείρισης εγκαταστάσεων.

 




Δεν μπορούμε να επιτύχουμε εγκαταστάσεις υψηλής απόδοσης χωρίς την διαχείριση εγκαταστάσεων υψηλής απόδοσης.

Η διαχείριση εγκαταστάσεων υψηλής απόδοσης απαιτεί προσεκτική ισορροπία εισροών όπως ενέργεια, εργασία, υλικά και κεφάλαια (τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά).

Απαιτεί αριστεία στις εργασιακές διαδικασίες, όπως ο τρόπος μεγιστοποίησης του χώρου, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η ηγεσία και η διαχείριση του εργατικού δυναμικού διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα ασφαλές, υγιές, άνετο και παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους και λειτουργώντας με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Καθώς βελτιώνουμε τα κτιριακά συστήματα για την παροχή υψηλών επιδόσεων, θα χρειαστεί να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον υψηλής απόδοσης στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Μέσω μιας συστηματικής αξιολόγησης των τρεχουσών διαδικασιών και διαδικασιών διαχείρισης εγκαταστάσεων, με βάση την εμπειρία, τις βέλτιστες πρακτικές, τα σημεία αναφοράς και τα βιομηχανικά πρότυπα, ένας αυτόνομος οργανισμός διαχείρισης εγκαταστάσεων (a business unit) μπορεί να τεθεί σε καλό δρόμο για την παροχή υπηρεσιών εγκαταστάσεων υψηλής απόδοσης.

Τα κτίρια υψηλής απόδοσης χαρακτηρίζονται από την αποτελεσματική χρήση των πόρων και την ικανότητά τους να ενισχύουν την ασφάλεια, την υγεία και την παραγωγικότητα των χρηστών - δύο από τα τρία βασικά στοιχεία ενός τριγώνου αποτελεσματικότητας.

Το στοιχείο που λείπει — η οικονομική λειτουργία — είναι το αποτέλεσμα αποτελεσματικής στρατηγικής, σχεδιασμού και διαχείρισης των τεχνολογικών εγκαταστάσεων, διατηρώντας παράλληλα τα άλλα δύο στοιχεία του αποτελέσματος.

 







Δια ταύτα:

Σας προτείνω την ίδρυση ενός Hellenic Think Tank – δεξαμενής σκέψης – με την συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων επιστημόνων με σκοπό την προαγωγή της καλής πρακτικής εις την σπουδή και εφαρμογή “Facilities Management Excellence”. 

Με εκτίμηση






Press here:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ | Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL