MAINTENANCE STRATEGIC DESIGN | FMO | FMS

 



NFMT 48 minutes




Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

 




Ο σχηματισμός Στρατηγικής στην Συντήρηση, ξεκινά από την αρχική φάση σχεδιασμού και των μελετών του κτιρίου ή των υποδομών, με μια αξιολόγηση του μεγέθους της συντήρησης όλων των εναλλακτικών συστημάτων, που εξετάζονται κατά την προμελέτη.

 

Our blogspot, here:





Η στρατηγική αυτή πρέπει να μελετάται σε βάθος και από τους Ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά και από τους υποψήφιους Χρήστες.

Για τους Ιδιοκτήτες, ένα κτίριο κατασκευασμένο έτσι ώστε να βελτιστοποιεί την Συντήρηση και να ταιριάζει στις απαιτήσεις των Χρηστών θα είναι εύκολο να ενοικιαστεί ή να πωληθεί.

Για τους Χρήστες, η επίδραση του μεγέθους της Συντήρησης επάνω στους αντικειμενικούς στόχους της επιχείρησης, θα πρέπει να εξετάζονται πριν από την αγορά, την μίσθωση ή την κατασκευή ενός κτιρίου.

Σε επίπεδο λειτουργίας, η Στρατηγική της Συντήρησης στρέφεται  γύρω από την βελτίωση της οικονομίας παραγωγής και της αποδοτικότητας ενός τμήματος Συντήρησης. 

Αυτό απαιτεί μια μεγάλη αλλαγή από την χρήση παραδοσιακών προσεγγίσεων όπως, δραστηριότητες / εργασίες συντήρησης με βάση τον χρόνο (ημερομηνίες ή ώρες λειτουργίας) σε μια νέα συντήρηση που συνδέεται με πραγματικές καταστάσεις και συνθήκες λειτουργίας. 

 

 


 

Παλαιά συστήματα οργάνωσης «προληπτικής» συντήρησης, που απαιτούν εργασίες συντήρησης, σε σταθερές συχνότητες, άσχετα με την κατάσταση των εγκαταστάσεων, συντελούν σε μη αναγκαίες εργασίες. 





ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ 

Νέες τεχνολογίες όπως:                                                                                                                   

> CONDITION BASED MAINTENANCE                                                        

> DIAGNOSIS BY EXPERT SYSTEMS

δίδουν την δυνατότητα να καθορίζονται οι απαιτήσεις της συντήρησης των μηχανημάτων, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησης με περισσότερη ακρίβεια, από ότι στο παρελθόν και μόνον όταν απαιτείται.


 



ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Επίσης, το σπουδαιότερο είναι ότι η συνταγή που ακολουθείται, δεν υιοθετεί μόνον ένα τρόπο προσέγγισης, δηλαδή:

·        Διορθωτική Συντήρηση

·        Προληπτική Συντήρηση

·        Προβλεπτική Συντήρηση

·        Συντήρηση με γνώμονα την αξιοπιστία

Αλλά, ένα συνδυασμό όλων των μεθόδων και έτσι το σωστό «μίγμα» είναι ουσιαστικό για την βελτίωση της Συντήρησης.

 

 





FACILITY MANAGER 

Κάθε επιχείρηση, ή οργανισμός, που αναζητά να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα πολύ πιθανόν αρχικά, να κοιτάξει σε εσωτερική ηγεσία από τον επικεφαλής διαχείρισης του κτιρίου – Facility Manager.  

Ο Facility Manager με την σειρά του, πιθανόν να συμβουλευτεί τον Ειδικό Σύμβουλο της συντήρησης, ώστε να αξιοποιήσει την συνολική γνώση και εμπειρία των υφιστάμενων συστημάτων και να προτείνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων ή και προτάσεις νέων τεχνολογιών. 

Η ανώτερη Διοίκηση της επιχείρησης, πρέπει να θεμελιώσει και να υποστηρίξει την ενεργειακή αποδοτικότητα των μηχανημάτων και συστημάτων του κτιρίου, σαν προτεραιότητα στην Ενεργειακή Πολιτική του οργανισμού. 



ARE YOU CERTIFIED?




ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Τα πιο κάτω, είναι μεγάλες κατηγορίες, που επιδέχονται μεγάλες αλλαγές στην χρήση (τρόπο λειτουργίας) ή και στη συντήρηση, με δραστικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση Ενέργειας και των δαπανών.

1.     Οδηγίες Χρήσης και εκπαίδευση προσωπικού.

2.     Το κέλυφος του κτιρίου.

3.     Τα συστήματα ελέγχου και οι αυτοματισμοί.

4.     Τα συστήματα Ψύξης.

5.     Ο φωτισμός.

6.     Τα συστήματα Ύγρανσης και αφύγρασης.

7.     Τα συστήματα αερισμού και εξαερισμού.

8.     Τα συστήματα Θέρμανσης χώρων και το ζεστό νερό χρήσης.

9.     Οι ηλεκτρικοί κινητήρες και ρυθμιστές στροφών.

10.  Η ποιότητα του ηλεκτρικού ρεύματος.




 







Our article, here:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL

ΕΛΛΑΔΑ | ΜΙΣΘΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ | ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ