ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ | Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

 








ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ

Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

 

Πηγή: ΠΑΚΟΕ

Πριν από λίγο καιρό στις 15 Μαρτίου 2023, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο έκρινε ότι η Ελλάδα παραβίασε τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της συνεχιζόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα συστηματικά υπερέβαινε την ετήσια οριακή τιμή για το διοξείδιο του αζώτου (ΝΟ2) στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας από το 2010 έως το 2020 και δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ελαχιστοποίηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καταθέσει μήνυση για το ζήτημα εναντίον της Ελλάδας.

 

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τις δυσμενείς συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία, με αυξημένους κινδύνους καρδιακών προβλημάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και παθήσεων των πνευμόνων.

Μόνο το 2020, υπολογίζεται ότι 238.000 άνθρωποι πέθαναν πρόωρα στις 27 χώρες της ΕΕ λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, από τους οποίους 49.000 από διοξείδιο του αζώτου και 24.000 από την έκθεση στο όζον.

Στην Ελλάδα, οι πρόωροι θάνατοι από έκθεση στα λεπτά σωματίδια έφτασαν τους 8.800 το 2020, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής. Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα χάνουν τη ζωή τους 3.500 άνθρωποι.

Δελτίο τύπου #714 / 30-5-2023

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Υπάρχει μια πλάνη που αφορά χρήστες κλιματισμού χώρων Γραφείων σε κτίρια της δεκαετίας του 1960 και παλαιότερα, που δεν είχαν προβλέψεις για μονάδες μηχανικού αερισμού των χώρων, παρά μόνον κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης με λέβητες θερμού νερού και καυστήρες, τώρα πια, φυσικού αερίου.

Αργότερα προσετέθησαν κλιματιστικά σε κάθε χώρο γραφείου, αρχικά διαιρούμενου τύπου (split units) και γέμισαν τους εξωτερικούς τοίχους με τις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού.

Αρκετά αργότερα, την δεκαετία του 1990 με την εμφάνιση των πολύ-διαιρούμενων μονάδων κλιματισμού τύπου VRF (μεταβλητού όγκου ψυκτικού μέσου) καθιερώθηκε σαν το σύστημα κλιματισμού στα κτίρια αυτά.

Το πρόβλημα παρέμεινε: Μηχανικός Αερισμός δεν υπήρχε στα κτίρια αυτά και γιαυτό οι χρήστες κατέληξαν να ανοίγουν τα παράθυρα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να αισθάνονται τον φρέσκο αέρα.

 

PANACEA platform




Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

Εδώ, θέλουμε να αναδείξουμε μια αλήθεια, που δεν είναι κατανοητή από πολλούς: ο εξωτερικός αέρας στο κέντρο της Αθήνας είναι μολυσμένος και επικίνδυνος.

Γιαυτό και αρχίσαμε αυτό το άρθρο, με αναφορά στο Δελτίο τύπου, του ΠΑΚΟΕ.

 

Ο καθαρός αέρας

Ας δούμε τα στοιχεία του καθαρού αέρα, στον πιο κάτω πίνακα:

 



Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι:

Ας δούμε τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που επιβαρύνουν την υγεία μας, στον πιο κάτω πίνακα: 



Ομοίως, στον πιο κάτω επίκαιρο πίνακα:



Και οι μέθοδοι μέτρησης των αερίων ρύπων:


 

 

 


ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΡΥΠΩΝ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

http://vyron.meteovyronas.gr/aquality.html#ypeka

 





       

Μετρήσεις ρύπων από το PANACEA Project (Europe):

https://panacea-ri.gr/index.php/atmospheric-measurements/ 




ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΣΗΜΕΡΑ:

Θα θέλαμε να υποδείξουμε την σημασία του κινδύνου της υγείας μας, από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που δεν βλέπουμε!

Όμως, είναι αόρατοι στο γυμνό μάτι και καταστροφικοί γιαυτό να ενημερώνεσθε από τα πιο πάνω κέντρα μετρήσεων και μόνον τότε, ανοίγετε τα παράθυρα να αερίσετε το γραφείο σας, στο κέντρο κάθε μεγάλης πόλης.

Διαφορετικά εργαστείτε, από απόσταση, στο σπίτι σας.

Με εκτίμηση.   

 













and visit our site:





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL

FACILITY MANAGEMENT THINK TANK | Video.