ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 


ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ



Το ξύλο ίσως το καταλληλότερο υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων. Τα πιστοποιημένα ξύλινα κουφώματα αποτελούν άριστη επιλογή στην εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” μπορούν να εξοικονομήσουν σε ένα κτίριο, ενέργεια της τάξης του 8%-10%.

Το ξύλο αποτελεί ένα από τα πλέον ενδεδειγμένα υλικά, όσον αφορά στη θερμομόνωση των κτιρίων. Η χρήση ξύλινων κουφωμάτων μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, είτε μιλάμε για θέρμανση είτε για ψύξη. Σημαντικό επίσης πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτούν σύστημα θερμοδιακοπής.

Αλλά και στον τομέα της ηχομόνωσης οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Το ξύλο έχει άριστες ηχομονωτικές ιδιότητες. Λόγω της πορώδους δομής του, παγιδεύει τον ήχο και μειώνει την αντήχηση. Αυτό το κάνει μοναδικό υλικό για κουφωμάτων όπου η ανάγκη για ησυχία, ηρεμία και απομόνωση σε σχέση με τους εξωτερικούς ήχους του περιβάλλοντος είναι επιτακτική. 

Τα κουφώματα κατασκευάζονται από νόμιμα υλοτομημένη ξυλεία (αειφόρος διαχείριση δασών). Η ξυλεία δηλαδή προέρχεται από δάση όπου δέντρα ξαναφυτεύονται με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν που κόβονται.














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΩΠΟΣ ΑΕΡΑΣ | Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

2_GO SAFE WITH ESI 2.0 | How it works EL

FACILITY MANAGEMENT THINK TANK | Video.